Narodni poslanik, Nebojša Vukanović na svom blogu napisao je tekst o jučerašnjim protestima u Srbiji i blokadi puteva više grupa građana.

Ocijenio je da je nasilje nad narodom nedopustivom te jasno poručio da je , kao državljanin Srbije, potpisao peticiju protiv istraživanja rude u Zapadnoj Srbiji.

Prema pisanju medija, organizacija „Kreni Promeni“ stoji iza jučerašnjih protesta opozicije.

Kako „Novosti“ prenose, „Kreni Promeni“ je organizacija koju finansira Rokfelerov fond, očigledno sa jasnim ciljem, da naudi Srbiji i pokuša da je destabilizuje tako što će udariti na Aleksandra Vučića.

Kako se vidi na zvaničnoj stranici fonda koji nosi ime čuvenog američkog milijardera,

„Kreni Promenii“ je dobio od 25.000 dolara za 12 meseci, prenose mediji.

Podsetimo, pristalice opozicije juče su, navodno zbog ekologije, blokirali gradove i ključne saobraćajnice, pri tome ne biravši sredstva.

Građani Srbije su im svojim ponašanjem pokazali šta znače ponos i dostojanstvo. Zaključuju Novosti.

„Prije nekoliko dana sam, kao državljanin Srbije, potpisao peticiju koja je pokrenuta protiv otvaranja rudnika i kopova kompanije Rio Tinto u Zapadnoj Srbiji, podržavam i javno građane koji se protive istraživanjima i kopanju rude koji mogu dovesti do ekološke katastrofe i ostaviti nesagledive posljedice na životnu sredinu.“ Napisao je Vukanović na svom blogu.

Time se i zvanično stavio na stranu onih demonstranta koji su juče bez dozvole pokušali da blokiraju većinu puteva u Srbiji.

Vlast u Srbiji optužila je opoziciju za izazivanje nemira koji su doveli do kratkotrajne blokade nekoliko auto-puteva a sve zbog najave istraživanja rude litijuma na Zapadu Srbije koje najvaljuje kompanija Rio Tinto.

Autor: Faktor foto: FB i nebojsavukanovic.com