Banjalučki advokat Dario Sandić prokomentarisao je na svom Fejsbuk profilu nedavno najavljenu ostavku odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluku Ivana Begića, rekavši da je Ivanovo seksualno opredjeljenje njegova lična stvar te da se cjelokupna sutuacija neće završiti na spornom video snimku.

– Ne vjerujem da će se zavrsiti na snimku Ivana Begića. Ovo ima dalje reperkusije i posljedice. Ovo je 21. vijek i seksualne slobode su zagarantovane zakonima, ustavima i Konvencijom.Ivanovo seksualno opredjeljenje je njegova privatna stvar kao i njegovo vjersko, socijalno, političko, rodno opredjeljenje. Niko nema pravo da ga osuđuje zbog njegovih opredjeljenja.Danas je izrečeno toliko govora mržnje da je potpuno jasno da smo mi društvo diskriminacije, netolerancije i nasilja. Danas, na DAN LJUDSKIH PRAVA, na najgrublji način se krše ljudska prava jednog ljudskog bića koje je ukazivalo na kriminal, korupciju, krađu i lopovluk vlasti – rekao je Sandić i nastavio:

– Ako ovo ikako dođe do Ivana Begić poručujem mu, odnosno zamoljavam ga, da ni u kojem slucaju ne vraća mandat odbornika gradske Skupštine. I kao sto je Jovana Kisin Zagajac rekla, imaš moju podršku i pravnu pomoć za sve – zaključio je Sandić.

Izvor: Srpskainfo