Cilj Republike Srpske je da se vrati sebi putem legitimnih odluka Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Republika Srpska ima snage da se bori za vraćanje svojih nadležnosti prenesenih na nivo BiH – istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je njegov cilj, i kao lidera SNSD-a, bio da sve srpske političare pozove na dijalog o ovim pitanjima, a ne da trpi lažne optužbe da politika Srpske može izazvati ratne sukobe i da je isključivo ona prenosila nadležnosti.

Podsjetio je da je SDS prihvatio ranije ukidanje Vojske Srpske i tadašnju reformu odbrane.

Dodik je rekao da Srpska stabilna i da izvršava sve svoje obaveze, a ne da je u krizi, kako tvrdi opozicija.

Naveo je da opozicija, nažalost, uporno potvrđuje ono što pojedini zapadni političari govore, a to je da su uspjeli da razbiju jedinstvenu odbranu Srpske o čemu je ranije postojao sporazum lidera partija.

On je ocijenio da se opozicija ponaša probosanski, o čemu govori i stav SDS-ovog Mirka Šarovića koji kaže da Srpska za ovo nema snage.

– Ko je on da o tome govori? Nije tačno da Srpska nema snage! Ima snage! Nije tačno da nije sve dogovoreno između nas i naših nekih prijatelja. Za to postoji podrška, o tome se ne priča. Ali dovoljno sam i dalje samouvjeren u ovo što radimo – rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Autor: RTRS