Načelnik Policijske uprave Prijedor danas je održao sastanak na temu “Prevencija incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda”, kojem su prisustvovali predstavnici Gradske uprave, Foruma za bezbjednost Grada Prijedora, Centra za socijalni rad, Koalicije “Prva tolerancija” i OSCE-a.

Na sastanku subjekata realizacije Akcionog plana za područje grada Prijedora za 2021. godinu, analizirani su rezultati i aktivnosti koji su ostvareni u toku ove godine. Naglašen je značaj usvajanja, na Skupštini grada Prijedora, Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora za period 2022-2026 i značaj saradnje subjekata realizacije Akcionog plana koja je veoma uspješna i od bitnog značaja za razvijanje tolerancije i ostvarenje suživota u zajednici u gradu Prijedoru.
Učesnici sastanka su zaključili da će se u narednom periodu povodom predstojećih praznika i očekivanog dolaska građana iz inostranstva zajedničkim naporima preduzeti sve potrebne mjere i radnje sa ciljem prevencije incidenata i očuvanja stabilnog stanja bezbjednosti na području grada Prijedora i prijedorske regije.

Izvor: prijedorgrad