Politički analitičar Boško Vukićević oglasio se putem svom Facebook profila vezano za današnji protest Andreja Nikolaidisa ispred ambasade Evropske Unije u Podgorici a koji se ticao jučerašnje proslave Dana Republike Srpske.

“Danas je ova srbofobna družba protestovala ispred Delegacije EU u Podgorici. Tu su, tradicionalno, Nikolaidis, Draginja i raznorazna sitnija antisrpska boranija; ljute se na Evropu što još žešće i razornije ne kažnjava Srbe. Oni se sa slatkom nostalgijom prisjećaju vremena kada je Zapad bombardovao Srbe, kada su srpska dječica okončavala živote pod NATO-bombama. Strahuju da se takav scenario možda i ne bi mogao ponoviti.”

Vukićević kaže da iskreno žali ljude koji čitav životni vijek provedu u mržnji, poput pripadnika današnjeg tužnog skupa.

“Njima je srbomržnja smisao života; oni življenje ne mogu zamisliti bez takve fundamentalne komponente. Neki od njih, inteligentniji i obrazovaniji, recimo, mogu pisati tekstove i iz drugih oblasti, ali ih obavezno moraju zaviti u kakvu antisrpsku oblandu. To je, jednostavno, jače od njih. Naravno, takvu svoju patologiju, ekstremnu mržnju prema jednom narodu oni nazivaju građanskim aktivnostima. Za njih, recimo, Srbi ne mogu biti građani. Srbima oni priznaju status građanina samo pod uslovom da se odreknu sebe samih. Srbin-građanin, prema ovim fanatičnim i manijakalnim domaćim aktivistima, može biti samo Srbin-autošovinista. Oni srpskom narodu negiraju građanska i ljudska prava; svaki drugi narod na Balkanu može ostvarivati svoja prava, povezivati se kulturno, ekonomski, politički, ali srpski – ne. Prikrivajući se iza paravana navodnog antiratnog djelovanja, ovi srbofobni fanatici su zapravo najveći regionalni ratni huškači.”

“Neka oni nastave da rade svoj uobičajeni posao, ali su se ovog puta malo preračunali. Vremena su se ipak promijenila, a svijet je već multipolaran i makar malo pravedniji nego što je bio. Pravila slobode i demokratije, jednakih ljudskih prava, i njima će zakucati na vrata.”, zaključio je Vukićević

Izvor: borba.me