Snijeg na Kozari i danas su iskoristili ljubitelji zimskih sportova.

Na skijaškim stazama nisu bili samo Prijedorčani, već i brojni posjetioci iz ostalih mjesta Republike Srpske.

Ima i onih koji su uživali u zimskoj idili samo šetajući ovom planinom.

Snijeg je nešto čemu se najviše raduju najmlađi.

Instruktor skijanja Gorana Mrakić priča da na Kozari obučava i djecu iz ostalih opština Srpske.

– Lako savladaju skijanje samo trebaju slušati i treba dosta strpljenja ako je instruktor strpljiv djeca se fino nauče, uglavnom polako, ne može na brzinu – kaže ona.

Član Planinarskog skijaškog društvo „Ljubijski rudar“ i instruktor skijanja Miodrag Stojanović kaže da skijanje mogu naučiti svi bez obzira na starosnu dob.

– Ja sam obučavao čovjeka od 73 godine starosti, a ovdje inače na Kozari imamo i devedesetogodišnjake koji skijaju. Poručio bih, jer svi imaju neku svoju predstavu kod skijanja, da ako dođete sa djetetom na skijanje znajte da odmah nećete ići niz brdo već ćete se patiti na ovoj ravnoj stazi, dva, tri i pet sati ako treba, ali povreda ne smije da se desi – ističe on.

Stojanović dodaje da Kozara ima i niz drugih prednosti kojima može privući posjetioce.

– Kozara nudi mnogo više od jedne Jahorine koja je jako daleko odavde koja je mnogo jeftinija od Jahorine i od Vlašića. Imamo novu ski stazu koja je negdje oko 700 do 800 metara dužine, ovdje je stara staza Kozara 1, ona je oko 600 metara i imamo treću stazu to je bejbi lift koji je negdje oko 100-tinjak metara, ali ove godine je uprava „Rudara“ stavila jednu stazu za bejbi lift, za malu djecu što je izvanredna stvar  i za svaku pohvalu – priča Stojanović.

Izvor: Srpskainfo