Begija Smajić “srpska poslanica” iznijela je sramotne tvrdnje da je Vojska Republike Srpske genocidna. To nije proizvod njenog skromnog intelekta već odraz njenog podaničkog karaktera, saopštio je danas Odbor osnivača Udruženja Čast otadžbine.

Iz Udruženja navode da se Smajićeva, koja je “vaspitana kao Bakirov pratilac, pridružila opštim napadima na sve što je srpsko”, jer to, kako  ističu, “traži njihov program i njihovi mentori”.

– Proglasili su Srbe genocidnim narodom iako je međunarodna komisija sastavljena od biranih stručnjaka iz zemlje i inostranstva donijela deklaraciju gdje stoji da genocida u Srebrenici nije bilo. Platili su Incka, da na dan svog odlaska, donese zakon o zabrani i negiranju genocida, koji je doveo do blokade institucija u BiH i političke krize – navodi se u saopštnjeu.

Iz Udruženja ističu da “Srbi imaju podatke o neviđenim zločinima pripadnika ABiH nad srpskim ženama, djecom, starim i bolesnim osobama.

– Gledali smo dokumentarni film u kome general Dudaković komanduje svom zločinačkom korpusu da pali srpske kuće oko Bihaća i bez suđenja i sudskih presuda ubija zarobljene srpske borce. Rekli smo da je to zločin ali ne i da je genocid iako je Alija doveo mudžahedine u BiH, i bez obzira na njihove neprevaziđene zločine, nikada nismo rekli da su Bošnjaci genocidan narod, niti da je genocidna ABiH, već da se vodio krvav građanski rat”.

– Јoš se razležu leleci srpskih majki širom Srpske. Veliki zločini su počinjeni u Јabuci, Јošanici, Kravici, Čemerskoj planini, Ozrenu, Sarajevu i oko Bihaća. Generali Rasim Delić i Mustedanagić su osuđeni u Haškom tribunalu i proglašeni krivim, generali Dreković, Dudaković, Mahmuljin, Orić i drugi odgovaraju pred domaćim sudovima, pa i to nije dovoljno da neki zločin proglasite genocidom – navodi se u saopštenju.

Zbog istupa Begije Smajić, kažu da, “srpskoj poslanici” treba oduzeti poslanički imunitet i podnijeti krivičnu prijavu zbog vrijeđanja i blaćenja srpskih boraca i srpske vojske u cjelini. Treba joj uskratiti platu od „genocidne Republike”. Mi joj obećavamo da ćemo se sa cijelim srpskim narodom distancirati od onih Srba koji učine zločin genocida, ali samo onda, kad taj zločin bude proglašen genocidom.

– Dotle njeno istupanje u skupštini smatramo omalovažavanjem zvjerski ubijenih Srba a mi Srbi ćemo u buduće biti još ponosniji na našu vojsku jer nam je stvorila Republiku Srpsku – poručuju iz Udruženja “Čast otadžbine” i dodaju da “Bakir i njegove pristalice moraju shvatiti, da i pored nesebične podrške Amerike i Nemačke, neće uspeti u svojim namerama. Nikada nećete uspeti uništiti RS i nikada nećete stvoriti unitarnu BiH, to vam Srbi neće dozvoliti”.

– Ovo je još jedan dokaz da nema suživota u BiH i da Srbima jedino preostaje razlaz od Bošnjaka – navodi se u saopštenju.

Autor: RTRS