Cijeli dan u Skupštini Republike Srpske pljušte rekacije na konstataciju narodnog poslanika Pokreta za Srebrenicu, Begije Smajić da je „Vojska Republike Srpske genocidna“.

PotpredsjednicNarodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić-Jovičević istakla je da su građani u Srpskoj dali pravi odgovor na neprihvatljive i neosnovane tvrdnje poslanice Begije Smajić, koja je danas Vojsku Republike Srpske nazvala „genocidnom”.

Pravo mišljenje naroda o izjavi Begije Smajić može se, naglasila je, vidjeti na vijestima i mrežama.

U odgovoru poslaniku Senadu Bratiću, tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Karadžić-Jovičević je ukazala da je trebao da pozove svoju koleginicu Begiju Smajić, na „ljubazni odnos prema komšijama”, koji je zagovarao u parlamentu.

Time se, kaže, više ne bi dešavale situacije, koje je izazvala Begić svojim tvrdnjama, koje su, kako je navela, vjerovatno date zbog predizborne kampanje.

Potpredsjednica Narodne skupštine Srpske je pozvala Bratića da, ako zaista i misli ono što govori o komšijskim odnosima, i primjeni to u praksi.
Ranije danas na tviteru se osvrnula na sve nacionlane ispade posljendjih dana koje dolaze iz drugog entiteta ali i napomenula da Begiji Smajić ne smeta da prima dvije plate iz buđžeta:

Autor: faktormagazin.ba, foto: mondo.ba, video: RTRS