Udruženje Čast otadžbine saopštilo je da lider SDA Bakir Izetbegović provokacijama pokušava da odvuče pažnju bošnjačkog naroda od svakodnevnih problema u Federaciji BiH i kriminalnih afera sa respiratorima i falsifikovanjem diploma.

Iz ovog udruženja navode da Izetbegović i njegovi mentori ne poštuju Dejtonski sporazum i da zato Republika Srpska treba da bude nezavisna država i da Srbi i Bošnjaci “idu svojim putem”, ocijenivši da će tada nastupiti trajan mir na Balkanu.

Udruženje Čast otadžbine pozvalo je zvaničnike Republike Srpske da ne dozvole Izetbegoviću da razbije ostvareno srpsko jedinstvo, ističući da je “program SDA ratnohuškačka politika”.

– Antisrpskim provokacijama utiče na podizanje morala i patriotizma svojih pristalica i tako opstaje na vlasti. Јedna takva provokacija je podizanje spomenika poginulim šehidima u borbi sa srpskom vojskom u zloglasnoj Fazlagića kuli u Gacku – navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja Čast otadžbine ukazuju da se Izetbegović nada da će NATO intervenisati protiv Srba, ali da NATO neće ratovati za stvaranje “džamahirije” u srcu Evrope, već da će “gurati narode u BiH da međusobno ratuju za ostvarivanje svojih interesa”.

Iz Udruženja Čast otadžbine poručuju da Srbi ne smiju dozvoliti da im stranci odlučuju o Republici Srpskoj, jer oni ne poštuju Dejtonski sporazum.

Ističu da političko Sarajevo pokušava da spriječi Srbiju da jača i bude lider u regionu, jer im trebaju poslušnici.

Autor: RTRS