Podsjetimo, heroj iz Nikšića, Miroslav Koprivica, odbio je  da vozi bager građevinske firme „Vilusi“ te na taj način nije želio da učestvuje u rušenju manastirskog konaka na Briskoj Gori pored Ulcinja

Mitropolit crnogorsko-primorski g. Joanikije danas je vjenčao Andrijanu i Miroslava Koprivicu, koji je juna 2020. godine odbio da ruši konak manstira Briska Gora u Ulcinju.

Čestitajući mladencima, Mitropolit je kazao da pošto su riješili da stupe u bračnu zajednicu, Crkva daje blagoslov i moli se Gospodu da na njih izlije bogatu svoju milost:

“Da vas ukrijepi na to veliko i uzvišeno dijelo bračnog života i bračne zajednice, da živite u ljubavi, da tvorite zapovijesti Božije, da djecu rađate i vaspitavate. Da vaš dom bude ispunjen ljubavlju i svakom čestitošću i radošću. Neka bude srećno i blagosloveno”, kazao je Mitropolit i kao blagoslov mladencima poklonio ikonu Svetog Vasilija Ostroškoga da čuva njih i njihovo potomstvo u sve dane života njihovoga, piše Mitropolija crnogorsko-primorska.

Heroj za carstvo nebesko: Miroslav Koprivica – branitelj svetinje!

Podsjetimo, heroj iz Nikšića, Miroslav Koprivica, odbio je  da vozi bager građevinske firme „Vilusi“ te na taj način nije želio da učestvuje u rušenju manastirskog konaka na Briskoj Gori pored Ulcinja. Umjesto njega, to je učinio direktor pomenute kompanije, Marko Daković.

Podsjetimo, Koprivica je ranije za naš portal kazao da ga je firma poslala u Ulcinj sa bagerom, ali da mu nisu rekli gdje ide, niti šta treba da radi.

„Tek kada sam došao, vidio sam o čemu se radi. Odmah sam izašao iz bagera i rekao da neću da rušim konak, niti da učestvujem u tome. Prekrstio sam se i otišao pješke sa tog mjesta do Ulcinja“, kazao je Koprivica za naš portal.

Na ovaj način, Koprivica je pokazao hrabrost i čojstvo i „upisao se“ na listu heroja naše zemlje.

On će ostati upamećen, baš kao i policajac Miloje Šepanović, koji je posle 23 godine poštenog rada u službi, dao otkaz, kao i vatrogasci iz Bara – Bojan Rukavina, Vladimir Đuranović i Nikola Đuranović koji su u decembru prošle godine, odbili da asistiraju policiji u suzbijanju protesta pravoslavnih vjernika koji se nisu složili sa donešenim Zakonom o vjerskim zajednicama usvojenim u Skupštini.

Izvor: IN4s