Sadašnji gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, PDP i ljudi oko njih nisu sposobni da vode grad i to treba da prepuste pametnijim, sposobnijim i obrazovanijim, rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić.

„Juče smo pobijedili u preko 75 odsto mjesnih zajednica, i ono što je bitno, u svim gradskim zajednicama, pobjeda je bila ubjedljiva. Želim da se zahvalim građanima Banjaluke, simptizerima SNSD-a i članovima koalicije. Što se nas tiče, ovo  nije vrijeme za euforiju, preuzeli smo još jedan teret i nastavljamo ozbiljno da gradimo grad Banjaluku“, rekao je Đajić.

Kazao je da je narod je rekao svoje, te da očekuju da gradonačelnik i njegova ekipa podnesu ostavku, a ako se to ne desi, Đajić vjeruje da će narod na tome insistirati.

„Mi moramo slijediti volju naroda. On (Stanivuković) je zakočio Banjaluku“, rekao je Đajić.

Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srspke u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da je ova stranka napravila ubjedljivo najbolji rezulatat, ako poredimo neke prethodne rezultate što se tiče savjeta mjesnih zajednica.

„Jasno je da je US dala veliki doprinos u pobjedi za članove mjesih zajednica, mi se tako i osjećamo. Mi smo druga partija po broju članova u mjesnim zajednicama“, rekao je Stanić i dodao da kao koalicija odlično sarađuju.

Očigledno je da kandidat opozicije za predsjednika nije toliko prihvatljiv narodu, rekao je Stanić misleći na PDP-ovu Jelenu Trivić, i dodao da je jasno da ona nije dobila podršu u svojoj mjesnoj zajednici niti u zajednicama koje je okružuju.

„Građani su prepoznali politiku koju mi promovišemo, grad ne treba da vode nestručna, neobrazovana lica, ne treba ova politika da se zasniva na slikanju, snimanju nego na konkretnim djelima i konkretnim aktivnostima“, smatra Stanić.

Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada,  poručio je skupštinskoj manjini „Tražili ste, gledajte“.

„Građani su dali jasnu poruku da skupštinska većina radi svoj posao dobro, da Banjaluka nije grad idejnih rješenja već konkretnih.  Dali su jasnu poruku da Banjaluka neće imaginarne priče i isprazne poruke, već konkretna rješenja. Jedinstvo koje smo mi pokazali juče će i u budućnosti biti naša trajna odrednica.“, rekao je Čudić.

Slobodan Stanarević, odbornik DEMOSA, rekao je da su mediji i građani svjedoci ozdravljenja grada Banjaluka.

„Ovo je juče bila druga vakcina, očekujem buster u oktobru i nadam se da će tada PDP ući u svoj omikron, gdje će dugo ostati“, poručio je Stanarević.

Izvor: ATV