Duplo više za košenje parcele od jednog dunuma, nego za održavanje svih makadamskih i lokalnih puteva u gradu. Toliko je banjalučka administracija izdvojila u prošloj godini. U izvještaju objavljenom na stranici Gradske uprave, pored stavke, održavanje 1017 kvadratnih metara, stoji vrtoglava cifra.

Nije Amazonska prašuma, već parcela od jednog dunuma u Ulici Stepe Stepanovića u Banjaluci. Za njeno održavanje je u prošloj godini izdvojeno vrtoglavih 10.709 maraka. Sve i da je vegetacija u ovom dijelu Bnajaluke, bujala više nego u Amazonu, košenje je, po svemu sudeći, koštalo kao Svetog Petra kajgana.

A ne bi trebalo.

Po jednom košenju, na parceli kao toj u Stepe Stepanovića, oni koji se tim poslom bave, traže oko 50 maraka.

Prostom računicom, i ako  bi se pretpostavilo da izvještaj pokriva cijelu prvu godinu gradonačelnikovog mandata, rezultat pokazuje sljedeće:

Dunum zemlje u Stepe Stepanovića, košen je 17 puta mjesečno, otprilike svaki drugi dan, čak i tokom snježnih dana. Ako izvještaj ne pokriva cijelu godinu, već samo nekoliko mjeseci, može se zaključiti samo jedno. Gradonačelnik je tražio da kosilica na parceli u Stepe Stepanovića, travu kosi od jutra do mraka, sedam dana u sedmici.

Izvor: ATV