Kada nemate puno energije, a želite da imate seks ovo poza će vas oduševiti!

Želite da isprobate novi položaj u seksu koji je alternativa misionarskom? Vreme je za leptir pozu. Ovo je poza koja će vas oduševiti kada nemate baš puno snage, a ipak želite da imate seks. Neki čak smatraju da je bolja od misionarske, jer je seksepilnija. Isto tako, izgleda kao da su vam potrebne akrobatske veštine, ali to nije istina.

– Osećaćete se kao princeza u ovoj pozi, jer dobijate maksimum uživanja uz minimun truda – rekla je Tejlor Sparks, instruktorka erotike i osnivačica „Organic Lovena“.

U ovoj pozi žena leži na ivici kreveta, podiže noge u vis i stavlja ih na partnerova ramena, dok muškarac stoji ispred i prodire u nju. Ako vam je krevet previše nizak da partner stoji tokom seksa, on to može da uradi i u klečećem položaju. Pažljivo odaberite površinu na kojoj ćete da ležite, jer penis i karlica žene treba da budu na istoj visini.

Zašto se zove leptir poza? Zato što zajedno izgledate kao leptir, jer pokreti nogu žene izgledaju kao mahanje krila leptira.

Ako vam jednostavnost ove poze nije dovoljan razlog, postoje i brojni drugi pozitivni efekti koje možete da iskoristite.

– Leptir poza je odlična za duboku penetraciju – rekla je Sparks, što će vam olakšati stimulaciju svih dubokih vaginalnih erogenih zona.

Isto tako, muškarac može držati partnerkina bedra, kako bi povećao snagu i intenzitet prodiranja. Takođe, ne zaboravite da u ovu igru možete uključiti i seksi igračke. Ako je vaš partner preskočio odlazak u teretanu, ovo je odličan oblik vežbe za njega. On tokom penetracije može ojačati svoje mišiće zadnjice, tetive kolena, a radiće i na fleksibilnosti kukova. Pogled na vaše gole grudi i podignute noge garantovano će mu pomutiti razum. Na ovaj način, može da vas gleda, ima kontrolu i da određuje intenzitet i brzinu pokreta.

Leptir poza ima fantastične prednosti i za ženu, jer ona može opušteno da leži, dok joj partner stimulira klitoris i G tačku. Ova poza provereno povećava šansu za višestruki orgazam.

Ako vas nešto boli ili vam je neprijatno, nemojte zaboraviti da ova poza nije za svakoga i to je sasvim u redu.

– Komunicirajte, komunicirajte, komunicirajte! Nemojte da se plašite da glasno iskažete svoje nezadovoljstvo, a partner će učiniti sve da se vaš užitak poboljša. Takođe, vi njega slušajte i ohrabrujte na isto to – kažu stručnjaci.

Ukoliko vam duboka penetracija ne pruža uživanje, postoji rešenje. U tom slučaju, žena treba da stavi noge na partnerove grudi ili ramena, ali da joj stražnjica bude malo odmaknuta. Ipak, ako želite da u potpunosti uživate u leptir pozi, podignite karlicu prema gore, kako biste bili u pozi “letećeg leptira”. Ako površina na kojoj se nalazite nije dovoljno visoka da uskladi vaginu i penis, ovo nameštanje može vam pomoći da se uskladite. Žena može da stavi i jastuk ispod zadnjice.

Ako nemate preterano savitljive kukove, dugo raširene noge mogu vam uzrokovati bol. Umesto toga, lezite na bok, noge skupite i blago savijte u kolenima. Vaš partner i dalje može ući u vas na isti kao način kao da su vam noge razdvojene ili ispružene vodoravno. Ovu pozu možemo nazvati “uspavani leptir”.

Izvor: zivim.gloria