Pošto ATV po ko zna koji put dezavuiše javnost, moram da ponovim da je SDS protiv bilo kakvih nametanja, jer smo u prošlosti bili žrtve bonskih ovlaštenja koja je upravo Milorad Dodik provodio.

To se juče pojavilo na zvaničnoj Facebook stranici lidera SDS-a Mirka Šarovića i to četiri sata prije emitovanja priloga u našim Centralnim vijestima gdje smo objavili sliku Šarovića sa federalnim strankama na sastanku sa Šveđanima, a  gdje se govorilo o sankcijama srpskim zvaničnicima.

Lider SDS-a juče je bio pozvan da govori na tu temu, kao i o potezima Kristijana Šmita, baš kao i danas, ali Šarović i dalje ne odgovara na pozive ATV-a.

Pohvalio se na društvenim mrežama da je samo za jedan federalni medij dao komentar, ali koliko je ta izjava imala odjeka u Republici Srpskoj najbolje svjedoče njegovi sugrađana iz Istočnog Novog Sarajeva.

Po svemu sudeći, mnogo žešće reakcije imaju komšije SDS-ovog lidera, nego on sam. Upravo to mu zamjeraju, kako  saznajemo i u njegovoj stranci. Neki čak, saznajemo, smatraju da Šarović i likuje zbog sankcija Željki Cvijanović i Miloradu Dodiku, pa otuda i njegova za mnoge šokantna ispovijest, opet na društvenim mrežama.

“Nikad se nisam bacao kamenom čak ni na svoje protivnike, kada sam dobio sankcije, niti sam u to uvlačio Republiku Srpsku. Stojički sam se nosio sa tim i sam sam tražio svoju pravdu. Nije narod kriv za bilo čije sankcije. Nije narod kriv da sada ispašta zbog bilo koga i ne pravite od njega živi štit”, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Čak i u SDS-u mnogi misle da jedino uz sankcije i uklanjanje Milorada Dodika, kao i sa tijesnom saradnjom sa SDA, Šarović ima šansu da ponovo uđe u Predsjedništvo. O saradnji sa Izetbegovićem upoznat je i lider SNSD-a.

“Obaviješten sam, da su on i Šarović bili kod Bakira Izetbegovića u centrali SDA, da je Bakir izvadio novac da da njima i da oni prave portale po Srbiji i Crnoj Gori da ruše Milorada Dodika i njegovu vlast”, kaže Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Lider SDS-a ni poslije petnaest dana od ove izjave Dodika nije demantovao izrečene navode. Još uvijek se ne zna da li je opozicija uzela pare od Izetbegovića za rušenje Dodika, ali se zna da u Istočnom Sarajevu Mirko Šarović konstantno gubi izbore.

 

Izvor: ATV