U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno, suvo i malo svježije vrijeme, sa kraćim sunčanim intervalima.

Uutro će biti oblačno i pretežno suvo, na jugu Hercegovine sunčano, a slaba kiša će padati samo ponegdje na zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Malo svježije, pretežno oblačno i suvo vrijeme uz kraće sunčane periode očekuje se tokom dana, a na jugu Hercegovine sunčano tokom većeg dijela dana, uveče vjetrovito uz jaku buru.

Prolazna slaba kiša moguća je u večernjim i noćnim časovima, koja će prestati do narednog jutra.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, uveče u Hercegovini i na planinama jaka bura.

Jutarnja temperatura vazduha od tri do 10 stepeni, na jugu do 14, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 23, u višim pređelima od devet stepeni Celzijusa.

Prema podacima Federalnog hidrometorološkog zavoda, danas preovladava bilo umjereno oblačno vrijeme, više oblaka ima u sjeverozapadnim dijelovima gđe je registrovana i kiša.

Temperatura vazduha u 14 časova: Bjelašnica pet, Bihać 10, Ribnik i Sanski Most 11, Mrkonjić Grad, Prijedor i Banjaluka 12, Srbac 13, Han Pijesak 14, Jajce 15, Doboj, Gradačac i Livno 16, Gacko i Kalinovik 17, Nevesinje, Sokolac i Bugojno 18, Srebrenica, Neum i Tuzla 19, Bileća i Bijeljina 21, Zvornik, Trebinje, Sarajevo i Zenica 22, Rudo i Široki Brijeg 23, Foča i Višegrad 24, Grude i Mostar 25 stepeni Celzijusa.

Autor: SRNA/Srpskainfo