Najviše gradsko priznanje “Ključ Grada Banjaluka – sa poveljom počasni građanin” ove godine otišao je u ruke Marinka Umičevića, odbornika SNSD-a u gradskoj skupštini, tehničkog direktora fabrike obuće “Bema” i velikog humanitarca. Gradonačelnik se nije udostojio ni čestitati.

Na dodjeli priznanja povodom proslave 22. Aprila Dana grada Banjaluka gradonačelnik Draško Stanivuković Umičeviću nije čestitao, a Marinko kao dobitnik najvećeg priznanja Ključa grada nije dobio priliku ni da se obrati prisutnima, što je krajne uvrjedljivo. Kako za Marinka, ali i goste koji su očekivali njegovo obraćanje.

“Sjetimo se prošle godine kada se gradonačelnik utrkivao da on uruči Ključ grada gospodinu Aleksandru Vučiću, a zna se da po protokolu to radi predsjednik Skupštine grada. Ovaj put gradonačenik nije ni ustao da zvanično čestita na dodjeli priznanja, što je njegova sramota”, napisao je Umičević na svom Tviter nalogu.

Marinko ističe da su organizatori šturo najavili njegova postignuća tokom dugogodišnjeg rada. Ključeve jednog grada, dobio je, jer se bavi samo humanitarnim radom i sportom.

“U najavi, pred moj izlazak na binu rečeno je „bavi se humanitarnim radom i sportom“. Uopšte nije rečeno da sam prije svega privrednik, tehnički direktor firme koja zapošljava 1300 radnika, koji ostvaruje 12 odsto budžeta Grada, na šivaćoj igli, uredno plaća poreze i doprinose. Organizatorima Svečane akademije povodom Dana grada čista jedinica. Kao dobitnik najvećeg priznanja, Ključa grada, nisam dobio priliku da se obratim prisutnima.”, napisao je Umičević na svom Tviter nalogu.

Podsjetimo, 2018. godine Draško Stanivuković kao odbornik u Skupštini Grada zalagao se da Marinko Umičević treba da dobije plaketu sestre Gajić, jer je veliki humanitarac.

,,Svaki dan čitamo da Marinko nekom daje sredstva. Marinko treba da dobije plaketu sestre Gajić, jer je humanitarac kao i svaka osoba koja radi podvig dostojanstven čovjeka”, rekao je Stanivuković tada.

Danas kada je Stanivuković došao na mjesto gradonačelnika priča je drugačija, pa tako se nije ni udostojio pružiti ruku velikom humanitarcu za kojeg se nekad lično zalagao. Ipak, politika je presudila, pa tako Stanivuković danas pravi razliku te SNSD-ovog odbornika grubo diskriminiše.

Izvor: banjalucke