Nenad Periš, otac Mateja Periša, stigao je u crkvu Svetog Ante u Beogradu, gdje će danas biti održana misa za njegovog sina.

Kako je saopšteno, tijelo će biti izloženo u crkvi od 15 do 17 časova gdje će njegov ispraćaj predvoditi Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i mitropolit.

FOTO: RINGIER
FOTO: RINGIER

Tijelo Mateja Periša dopremljeno je pogrebnim vozilom u crkvu Svetog Ante u Beogradu u 14.20.

Tijelo je odmah izloženo u porti crkve, međutim ulazak je dozvoljen samo porodici i prijateljima nastradalog mladića.

Ispred crkve se okupili Beograđani

Ispred crkve u centru Beograda okupio se veći broj građana, koji, kako kažu, nisu poznavali Periša, ali ih je ova tragedija pogodila. Sa cvijećem u rukama čekali su red da uđu u crkvu i odaju počast preminulom Splićaninu.

– Nadala sam se samo da ću čuti lijepe vijesti, to su svi očekivali, ali nažalost mladi život je ugašen. Dečko je došao da se provede, a ovako se završilo. Ja sam bila u depresiji od šoka kada sam saznala – rekla je za Blic kratko građanka koja je došla da se oprosti od Mateja.

Ona je navela da ju je ovo jako pogodilo iako porodicu ne poznaje.

Podsjetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton Hale u Beogradu, a preključe ujutru kod Ade Huje pronađeno je njegovo tijelo. Obdukcija je potvrdila da je u pitanju mladi Splićanin za kojim se tragalo gotovo pet mjeseci, a toksikološke analize, koje treba da utvrde da li je Matej kobne noći konzumirao drogu, čekaće se dvadesetak dana, piše Blic.

FOTO: RINGIER
FOTO: RINGIER

Tokom obdukcije na tijelu nesrećnog mladića nisu pronađeni tragovi nasilja, te se vjeruje da je uzrok smrti utapanje, međutim opsežne analize još se čekaju.

Izvor: Srpskainfo