Policajci MUP-a RS prije nekoliko dana uputili su pozamašno pismo na brojne institucije.

Radi se o pismu u kojem su iznijeli nelogičnosti, sumnjive malverzacije i zavlačenja, šokantna saznanja o ubistvu njihovog kolege Radenka Bašić, načelnika Sektora kriminalističke policije u Prijedoru.

Bašić je likvidiran krajem marta dok je pješice išao na posao. Način izvršenja ličio je na profesionalno odrađenu likvidaciju, a kompletan MUP RS digao se na noge da nađe izvršioca i nalogodavca. Nakon opsežne istrage uhapšen je Dalibor Railić zvani Dugi kao naručilac, dok se kao direktni izvršilac ubistva hapsi Aleksandar Miljatović.

I tu počinju da se dešavaju čudne stvari. U pismu koje su sastavili policajci, a čija autentičnost je Raportu potvrđena iz nekoliko izvora, navode se taksativno sve nelogičnosti.

Pismo je stiglo članovima Predsjedništva BiH, VSTS-a, Tužilaštvu BiH, Vladi Republike Srpske, Ministarstvu pravde BiH. U ostatku teksta vam donosimo pismo:

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Izvor: Agencije/ATV