Potrebno je bolje obilježiti tzv. „crne kamere“ kako bi vozače upozorile na vrijeme a ne kad se već uđe u zonu radara.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković istakao je danas da je u Srpskoj neophodno postaviti znakove kojima će vozači biti informisani o stacionarnim kamerama za kontrolu brzine saobraćaja, kako bi bila izbjegnuta sudska odlučivanja.

„Ovaj problem mora biti riješen, jer se često dolazi u situaciju da se sudski odlučuje nakon što vozači budu snimljeni stacionarnim kamerama za kontrolu brzine vozila, jer nije bilo znakova upozorenja“, rekao je Petković u Narodnoj skupštini Republike Srpske u raspravi o izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske za prošlu godinu.

On je ocijenio kvalitetnim rad MUP-a Republike Srpske.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić smatra da MUP Srpske svake godine podiže nivo djelovanja, poboljšava rezultate i opremljenost, ali da to, ipak, „nije zadovoljavajuće“.

„Očekivao sam da će se MUP rigoroznije suprtostaviti kriminalu i korupciji, a drago mi je što ste brzo riješili slučaj ubistva policajca Prijedoru“, naveo Stanić.

Poslanik PDP-a Milan Švraka rekao je da MUP mora biti dodatno kadrovski i materijalno opremljen kako bi uspješno odgovorio na sve izazove.

Autor:agencije, foto:faktormaguin