Najveći broj kazni, vozači plaćaju zbog prebrze vožnje. Često oni koji su u žurbi, ostanu i bez vozačke dozvole.

Znakovi za ograničenje brzine za neke vozače su nevidlјivi. Većina bude kažnjena zbog nekontrolisane brzine. Za devet mjeseci ove godine, radarski sistemi na području Prijedora, zabilјežili su 11.050 prekršaja prekoračenja brzine. Vozači sa kojima smo razgovarali priznaju da je ta brojka ogromna, ali dodaju da se trude da poštuju saobraćajna pravila i propise.

”Poštujem propise. Svaki dan sam na putu i nisam do sada dobio kaznu za prekoračenje brzine”, istakao je jedan Prijedorčanin.

Na području grada stacionirano je sedam radarskih sistema i svi su u funkciji. Iz Policijske uprave Prijedor poručuju da vozači znaju gdje se oni nalaze, ali da, uprkos tome, dolazi do velikog broja prekršaja.

”To su putni pravci Prijedor – Banja Luka u naselјima Čirkin Polјe i Kamičanima, Prijedor – Novi Grad u Raškovcu i Brezičanima, Prijedor -Oštra Luka u Tukovima, Prijedor – Kozarska Dubica u Ulici Slavka Rodića i Prijedor – Busnovi u naselјu Gomjenica u ulici Srpskih velikana”, naveo je Dragoja Crnogorac, inspektor za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

Kazne za prekoračenje brzine kreću se od 50 do 400 KM, ali tu je i zabrana upravlјanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseca. Iz Policijske uprave Prijedor uputili su apel svim vozačima da poštuju saobraćajna pravila i propise kako bi zaštitili vlastitu, ali i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor: kozarski