U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano i ugodno toplo vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha do 34 stepena Celzijusa, dok se u drugom dijelu dana očekuje prolazna oblačnost.

Jutro će biti pretežno vedro i svježije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od 11 do 17, na jugu do 22, a maksimalna dnevna od 27 do 32, na jugu oko 34 stepena Celzijusa.

Duvaće slab do umjeren vjetar, pretežno sjeveroistočni, uveče lokalno pojačan u južnim predjelima.

Sunčano i toplije vrijeme sa tropskim noćima u dosta mjesta, gde temperatura neće padati ispod 20 stepeni Celzijusa očekuje se u drugoj polovini naredne sedmice.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je u sjevernim krajevima bilo malo do umjereno oblačno vrijeme, a u južnim i istočnim sunčano.

Temperature izmjerene u 14.00 časova: Bjelašnica 13, Kneževo 22, Han Pijesak 23, Sokolac, Čemerno i Ivan-sedlo 24, Srebrenica i Gradačac 26, Gacko, Mrkonjić Grad i Tuzla 27, Bijeljina, Doboj, Srbac, Bihać, Bugojno, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 28, Novi Grad i Prijedor 29, Banjaluka, Rudo, Foča i Livno 30, Višegrad 31, Široki Brijeg 32, Grude 34, Bileća i Mostar 35, Trebinje 36 i Neum 37 stepeni Celzijusa.

Autor: SRNA/Srpskainfo