Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je da je Mirko Šarović neozbiljan političar i političko sredstvo Sarajeva i pojedinih spoljnih faktora.

Komentarišući Šarovićevu izjavu da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik omča oko vrata i Srpskoj i Srbiji, Kovačević je za RTRS rekao da su takve izjave potpuno smiješne, te da su odnosi Republike Srpske i Srbije u ovom trenutku najbolji do sada.

– To su potpuno smiješne izjave jednog potpuno neozbiljnog političara, čovjeka koji je opasan po Srpsku, iz razloga što je u pitanju čovjek koji je političko sredstvo Sarajeva i određenih spoljnih faktora koji Srpskoj ne žele ništa dobro. Činjenica je da su odnosi Srpske i Srbije definitivno najbolji u ovom trenutku kada je na čelu Srbije Aleksandar Vučić i kada je u saradnji sa Dodikom iz Republike Srpske. Saradnja je takva da imamo izuzetne odnose u svakom mogućem smislu, podršku i pomoć Srbije kada god je to potrebno, da je Republika Srpska uz Srbiju u svakoj mogućoj situaciji i svakom mogućem trenutku – istakao je Kovačević za RTRS.

Izvor: ATV