Nepotrebno je da ističemo koliko je seks važan za očuvanje ljubavne veze.

Iako on nije njena suština, bez ovog intimnog dela veze vi ste zapravo samo dobri prijatelji, koji vole da provode vreme zajedno. Samim tim teme koje se tiču seksa su uvek aktuelne u društvu, ali koliko puta ste zapravo sa svojim partnerom pričali o tome?

Činjenica je da svaki par želi da njegov ljubavni život cveta. Međutim, da biste uživali u obilju seksa, morate prvo razgovarati sa svojim momkom na tu temu. U početku će vam možda biti neprijatno da postavite neka od važnih pitanja koja vam donosimo u nastavku, ali ako imate na umu da će vam ona doneti nova otkrića koja će podići vaš seksualni užitak na viši nivo, dobro bi bilo da skupite hrabrost i započnete razgovor.

Koliko puta nedeljno želiš da budemo intimni?

Svako od nas je drugačiji i samim tim vi možda želite da s njim vodite ljubav tri puta nedeljno, dok će on to želeti svako veče. Seksualni nagoni se razlikuju od osobe do osobe i zaista je važno da sa svojim momkom razgovarate o tome i napravite neki okvirni dogovor kog ćete se držati. Takođe, želja za seksom se vremenom može i promeniti, što će ponovo zahtevati razgovor na istu temu.

Šta najviše voliš kada je seks u pitanju?

Činjenica je da svi imamo svoju omiljenu hranu, piće, knjige, filmove, ali i stvari koje najviše volimo kada je seks u pitanju. Intimna sfera vašeg i njegovog života nije dakle izuzetak od onoga što favorizujemo i ludo bi bilo pretpostavljati da on nužno uživa u istim stvarima kao i vi. Pitajte ga šta je to što ga najviše uzbuđuje, o čemu mašta i da li zna šta vi volite?

Šta ne voliš u seksu?

Ovo pitanje logično dolazi posle prethodnog. Kao što je važno da saznate šta vaš partner voli, isto tako je važno da imate ne umu šta je to što ne voli u vezi sa seksom. Kako on želi da vaša seksualna avantura započinje, a kako ne? Da li ga nervira što vi nikad ne inicirate seks? Možda ne voli što vodite ljubav s ugašenim svetlom i uvek na istom mestu? Potrudite se da kada sami budete odgovarali na ovo pitanje ne krivite svog momka za bilo šta već da posegnete za konstruktivnim odgovorima.

Da li ti seks sa mnom predstavlja zadovoljstvo?

Kada ste godinama sa nekim u vezi, vrlo lako se može dogoditi da mnoge stvari obavljate rutinski, a vođenje ljubavi nije izuzetak na toj listi. Zaista je suvišno govoriti koliko je to pogrešan put, kojim ne bi trebalo niko da korača. Postavite ovo pitanje svom voljenom i dobro slušajte šta će vam reći. Da li on vodi ljubav sa vama zato što oseća obavezu da to radi ili mu to zaista predstavlja zadovoljstvo?

Šta tebi predstavlja seks?

Različiti ljudi doživljavaju seks na različite načine. Da li on vašem momku pričinjava zadovoljstvo, služi za dublju konekciju s vama ili možda kao otpusni ventil kada je pod stresom? Takođe, možda on smatra da je to sredstvo koje služi prvenstveno za stvaranje novog života. Kada shvatite šta intiman čin u vidu seksa znači vašem momku, moći ćete bolje da razumete njegove seksualne navike i želje, prenosi zenskimagazin.rs.

Izvor: prva.rs