Prvo psovku u jugoslovenskoj kinematografiji izgovorio je legendarni Ljuba Tadić.

Kao što je poznato, to se desilo u filmu “Marš na Drini” reditelja Žike Mitrovića, u kojem je čuveni glumac izgovorio “Drino, je*em ti…”

Kako je došlo do toga da Ljuba Tadić opsuje u ovom ostvarenju objasnila je u emisjji “Oko magazin” na RTS-u novinarka Radmila Stanković.

“On je to snimao i onda je zamolio snimatelja i ovog pirotehničara, još nekoga, da oni snime jednu scenu u kojoj će on nešto da uradi. To nešto je bilo ‘Drino….’, pa ide psovka. I oni su to snimili. I onda se pojavio jedan veliki čovjek, Radoš Novaković, koji je bio u svojstvu umjetničkog arbitra, na primjer, i došao je da pogleda film. I Žika Mitrović je dao da mu se pusti sve što je snimljeno, ali tu je bilo i ovo. I Žika, kako nije znao šta je, on je ciknuo i vrisnuo i pokušao da zabašuri. A onda je Radoš rekao: ‘Pustite mi to da čujem šta kaže.’ Onda je ovaj dalje pokušavao da ništa ne kaže, i kada je on konačno čuo, on je rekao: ‘Pa ovo je genijalno. Ovo je kraj filma’”, rekla je Radmila Stanković.

I da, lik Ljube Tadić je pred smrt rekao “Drino, je*em ti…”, što je bio i kraj filma “Marš na Drini”. Ostalo je istorija.

Izvor: Agencije/ATV