Košarkaši Prijedor Spartaka na najboljem su putu da već u idućem, 17. kolu Prve lige Republike Srpske potvrde plasman u plej-of i nađu svoje mjesto među četiri prvoplasirana tima.

Ekipa iz Prijedora trenutno drži prvo mjesto na tabeli sa 14 pobjeda i samo dva poraza, dok joj za vrat duva Rogatica koja ima trijumf manje, ali i utakmicu manje.

Trener ekipe Danilo Palalić zadovoljan je do sada ostvarenim rezultatima i nada se da će njegovi momci nastaviti u istom ritmu i do kraja ligaškog dijela.

– I više sam nego zadovoljan urađenim do sada jer smo prošlog ljeta podmladili ekipu. Plasman u plej-of postavili smo sebi kao cilj na početku sezone i sada smo nadomak toga. Sam plasman među četiri najbolje ekipe Prve lige Srpske neće nas zaustaviti, već ćemo se boriti za što bolju poziciju na tabeli, da budemo prvi ili drugi, da bismo imali prednost domaćeg terena u polufinalnim mečevima – rekao je Palalić za “Glas Srpske”.

Osim rezultata, naveo je i neke druge stvari koje su ih dovele do prvog mjesta u šampionatu.

– Kada govorimo o uspjesima ove sezone, bitno je istaći i one stvari koje se ne vide na utakmici ili u statistici. Naime, mnogo smo napredovali organizaciono i pozicionirali se kao dobar klub u poluprofesionalnim uslovima. Imamo sve omladinske selekcije, treninzi su svaki dan po sat ili dva, a po potrebi uključen je i rad u teretani. Za ovaj nivo košarke radimo veoma korektno – dodao je Palalić.

Prijedorčani i Rogatičani su najozbiljniji kandidati za prvo mjesto pred plej-of. Pored njih tu su još treća Drina Princip (11-5), četvrti Radnik (11-5) i peti Student-Igokea (8-7).

– Borićemo se da do kraja upišemo sve pobjede. Igraćemo bez pritiska pa dokle god stignemo. Naši konkurenti takođe imaju kvalitet za prvo mjesto pred plej-of kao i da osvoje prvenstvo, tako da će odlučivati nijanse ili veća inspiracija na dan utakmica – istakao je Palalić.

Prvi poraz ove sezone Prijedorčani su doživjeli u trećem kolu, kada ih je na domaćem terenu nadigrao Sokolac koji je na polusezoni odustao od takmičenja zbog loše finansijske situacije, a drugi je upisan na startu drugog dijela takmičenja i to u Zvorniku u 12. kolu.

Šampioni

Prijedor je bio šampion Republike Srpske u sezoni 2015/2016, ali je odustao od nastupa u Ligi BiH. U ligaškom dijelu takmičenja zauzeli su drugo mjesto, iza Studenta sa kojim su igrali finale plej-ofa nakon što su u polufinalu eliminisali Sutjesku. U finalnoj seriji slavili su sa 3:1, i to nakon poraza u prvom meču.

Izvor: Glas Srpske