Fudbaleri prijedorskog Rudara su u 22. kolu Prve lige savladali Famos na svom terenu 3:1 u utakmici koja je dnijela mnogo sadržaja.

Nisu se ekipe kako treba ni smjestile na terenu a Rudar je već imao 1:0. Sve je uradio Žoel da Silva Paulo kako treba i poslao loptu iza leđa Rončevića.

Famos jedva da se oporavio i od tog šoka, a već je stigao novi. Igrala se 10. minuta kada kapiten Nemanja Pekija pogađa za 2:0.

Vratio se FAmos u meč u 27. minuti. Petu asistenciju za šesti pogodak Famosa ovog proljeća upisuje Mladen Perović, kapiten u odsustvu nekoliko standardnih prvotimaca Motorista, a Kenan Hadžibegović iako štoper stiže već do svog trećeg pogotka u pet utakmica ovog proljeća.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Rudar ima veliku priliku. Marko Škrba je skrivio jedanaesterac, sudija Danijel Perić mu pokazuje direktan creni karton, a loptu uzima Joel da Silva Paulo, no Igor Rončević čita njegovu namjeru i ostavlja Famos u životu.

Ipak, što nije uradio Da Silva iz penala jeste u 64. minuti Dimitrije Jovanović, koji je meč počeo sa klupe, 3:1 i lakše se diše.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima jer brzo nakon toga i Famos dobija penal nakon što je oboren Kota Jošikava u kaznenom prostoru. Nikola Novković je uzeo loptu, ali i pogodio stativu.

Do kraja meča Rudar ima nešto više prilika, ali promjene rezultata nije bilo, pa Rudar veže drugu pobjedu, dok Famos nastavlja sa porazima na gostovanjima.

RUDAR – FAMOS 3:1 (2:1)
Gradski stadion u Prijedoru
Gledalaca: 200
Sudija: Danijel Perić (Bijeljina)
Strijelci: 1:0 Da Silva 2, 2:0 Pekija 10, 2:1 Hadžibegović 27, 3:1 Jovanović 64
Žuti kartoni: Pekija, Kovačević, Marić (RUdar), Hadžibegović, Marković (Famos)
Crveni karton: Marko Škrba (Famos) 48

RUDAR: Sekulić, Pekija, Kovačević (od 80. Amoa), Blbija, Da Silva, Mikić (od 31. Jovanović), Marić, Perić (od 46. Radaković), Tomić (od 75. Demonjić), Bilbija, Marmat (od 46. Cervos)

FAMOS: Rončević, Cicović (od 78. Radović), Škrba, Bjeloš (od 55. Lalović), Babić (od 68. Vranešić), Perović, Nakagaki (od 55. Minić), Hadžibegović, Novković, Mitrašinović (od 46. Jošikava), Marković

Izvor: SportDC