Foto: Pixabay

Iako je žena kao biće, sama po sebi sila prirode i svaka od njih posjeduje unutrašnju snagu, po astrologiji se nekoliko znakova ističe po dominantnoj auri.

Takve žene su moćne, neustrašive i smjele; ne boje se samoće i bore se za ono u šta vjeruju – makar se borile same. Razlikuju se po mnogo čemu, ali spaja ih jedno – nevjerovatna izdržljivost.

Navodimo pet horoskopskih znakova koje se kroz život vode mantrom “sreća prati hrabre”, prenosi Timesofindia.indiatimes.com.

Bik

Žene bikovi su tvrdoglave i svojeglave. Ne boje se nikog i vrlo su isključive kada je u pitanju dobivanje onog što žele.

Njihova tvrdoglavost je vatra koja ih grije i tjera da idu naprijed. Uprkos svim nedaćama u životu, pripadnice ovog znaka se nose s problemima same, vrlo uspješno.

Specifično za ovaj znak jeste činjenica da ga istovremeno krasi i kreativnost i logika, te se mogu oprobati i kao umjetnice, ali i kao finansijski savjetnici.

Lav

One su ekstrovertne osobe, ogromnog srca i neustrašive poput životinje čiji simbol nose. Ne boje se da preuzmu rizik jer žele da iskušaju sve u životu – ono najbolje, ali i ono najgore.

Jedinstveni su simbol snage.

Mogu da riješe svaki problem, čak i ako to uvijek nije ispravno rješenje.

One su “hodajuće sunce”, reflektori ih vole, te nije iznenađujuće što je najveći broj šoubiz dama upravo ovog horoskopskog znaka.

Djevica

Djevice u ženskom znaku krasi čvrst, nepokolebljiv stav. Ne dozvoljavaju da neko remeti njihov razvoj ili da ih spriječi u postizanju životnih ciljeva.

Pod svaku cijenu će odabrati da ostvare svoj san.

S obzirom na duboku analizu kojom prilaze životu, najbolji karijerni put za njih je u sferi medicine, prosvjete i drugih zanimanja gdje mogu da pomažu i podučavaju.

Jarac

Znak koji krasi najviše samopouzdanja, pogotovo kad su pripadnice ljepšeg pola u pitanju – autoritativne, nezavisne, samostalne žene koje ne trebaju nikog da ih vodi kroz život.

Imaju jaku radnu etiku i visoke moralne vrijednosti te su često sjajne kao direktori ili vođe.

Strijelac

Žene Strijelčevi su optimistične, zabavne, pune duha. Naizgled djeluju vrlo blesavo, ali to je varka jer se u teškim situacijama itekako maestralno snalaze. Njihova pozitivna energija im ne dozvoljava da zapadnu u negativnost i uvijek vide svjetlo na kraju tunela.

S obzirom na slobodan duh koji ih krasi, najbolje se snalaze u umjetničkim vodama ili arhitekturi.

Izvor: Agencije/ATV