Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima.

Više padavina se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine, zapadne i sjeverozapadne Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 °C.

Za Foču i Trebinje upaljen je žuti meteoalarm. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda poručuju:

“Budite svjesni i u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju usljed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode”.

U nedjelju, 16. aprila u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U Bosni i Hercegovini  se u ponedjeljak očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

Za utorak, 18. april u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 5 i 9°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

Izvor: Agencije