Polovinom aprila prošle godine, prijedorsko Udruženje žena .Herba”, osnovano 2021. godine, održalo je, na porodičnom imanju Slavice Pilipović, idejnog tvorca i predsjednika Odbora „Herbe”, izložbeno-prodajnu manifestaciju .Dani ljubičice“. Ohrabreno uspjehom i odjekom u javnosti (.Kozarski vjesnik“ izvijestio s manifestacije). Udruženje ove godine počinje da gradi tradiciju i po drugi put organizuje ovu zanimljivu manifestaciju.

Naredne subote, 22. aprila, u botaničkoj bašti u Crnoj Dolini, nastaloj u voćnjaku svojevremeno zasađenom i brižljivo odgajenom stručnom rukom inženjera agronomije Radeta Pilipovića (t), od 14.00 časova počinje ovogodišnje izdanje .Dana ljubičice*.

Prema programu manifestacije, okupljene goste pozdraviće magistar Svjetlana Kondić, predsjednik Udruženja žena .Herba*, koja će i ovom prilikom naglasiti da su ime i logotip .Herba* simbol za garantovano dobar kvalitet, uzgoj i preradu bilja bez upotrebe hemijskih sredstava, za rad na prirodnim osnovama i podršku malim regionalnim proizvođačima, a time i doprinos zaštiti klime. .Naša ciljna grupa su ljudi kojima je bitno da (p)ostanu zdravi i nije svejedno kakvu Planetu ostavljaju onima poslije njih i nadam se da će se i na ovogodišnjim .Danima ljubičice* okupiti u velikom broju*, izjavila je mag. Kondić.

Posjetioci će potom imati priliku da, uz stručnu pratnju inženjera bio-hemije Slavice Pilipović, Prijedorčanke s austrijskim sertifikatom eksperta za ljekovito bilje, upoznaju biljke .Herbine* botaničke bašte. .Herba se bavi prvenstveno uzgojem i preradom ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, kao i izradom proizvoda na bazi ljekovitog bilja, a globalni cilj nam je – povratak prirodi i zaštita životne sredine. I na ovoj manifestaciji taj naš cilj biće u prvom planu*, rekla nam je ing. Pilipović.

Izvor: kozarski