Ilustracija; Foto: Master1305/Shutterstock

U astrologiji postoji nekoliko horoskopskih znakova koji su poznati po tome da se često nađu u konfliktima s drugima.

Naravno, to ne znači da su svi ljudi rođeni u ovim znakovima svadljivi ili da nisu sposobni za miran suživot s drugima. Ipak, postoji nešto u njihovim karakteristikama što može da bude prepreka u skladnim međuljudskim odnosima.

Ovan

Ovnovi su poznati po svojoj snažnoj ličnosti i tvrdoglavosti. Kada nešto odluče, često se drže svog mišljenja čak i ako to znači da moraju da se suprotstave drugima. Osim toga, mogu lako da eksplodiraju u situacijama u kojima se osećaju izazvano.

Lav

Lavovi su vrlo ponosni i samouvereni, što može da ido sukoba s drugima koji se ne slažu s njihovim mišljenjem ili ne poštuju njihov autoritet. Oni su također vrlo zaštitnički nastrojeni prema svojim bližnjima, što ih čini sklonima agresivnom ponašanju prema ljudima za koje smatraju da predstavljaju pretnju njihovoj porodici ili prijateljima.

Škorpija

Škorpije su poznate po svojoj strasti, ali i ljubomori i sumnjičavosti. Ove karakteristike mogu da ih dovedu u sukobe s drugima, naročito u intimnim odnosima ako misle da su im osećanja povređena ili da su izneverena njihova očekivanja. Škorpije su takođe sklone tajnovitosti i manipulaciji, što može dodatno da pogorša njihove odnose s drugima.

Vodolija

Vodolije su poznate po svojoj nezavisnosti i individualnosti, ali to ih često čini nepristupačnima, pa ih je teško razumeti. Oni takođe mogu da se osećaju nadmoćno prema drugima i često se bore za svoje ideje i uverenja. To može da dovede do sukoba s onima koji ne dele njihova mišljenja i stavove.

Izvor: index.hr/prva.rs