ЈU Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor, povodom jučerašnjeg događaja, postupila je u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i Protokolu o postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja među djecom i mladima u vaspitnoobrazovnom sistemu Republike Srpske, navedeno je u saopštenju Dražene Mršić, direktora škole.

– U ovom trenutku nemamo saznanja o postojanju pomenutog “spiska”. Takođe, informacije plasirane u medijima ne predstavljaju zvaničan stav naše škole – poručila je Mršićeva.

Ističe da su u toku jučerašnjeg dana obavili razgovore sa učenicima i njihovim roditeljima, jer su djeca i njihova bezbjednost prioritet u poslu.

– Zajednički cilj i želja svih nas je da ne doprinosimo destabilizaciji i popularizaciji negativnih dešavanja. Podsjećamo na odgovornost, naročito kada su u pitanju maloljetna djeca o kojima se mora izvještavati sa posebnom pažnjom Očekujemo da plasiranje informacija u medijima upravo ide u tom pravcu – navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo, mediji su juče objavili da je maloljetni đak navodno napravio spisak s imenima onih s kojima se sukobio u školi.

Autor: RTRS