Danas je počelo drugo polugodište školske 2023/2024. godine. Na području Prijedora u učionice se vratilo oko 6.800 učenika. Iz aktiva direktora osnovnih i srednjih škola potvrđuju da je nastava počela prema kalendaru i bez problema.

“Prema informacijama sa terena, nastavni proces se odvija u svim školama, prema važećem rasporedu časova, znači nema nikakvih poteškoća kada su u pitanju putne komunikacije. Sve funkcioniše”, rekao je Zdravko Budimir, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Prijedor i Oštra Luka. On je svim učenicima i prosvjetnim radnicima poželio srećan i uspješan početak drugog polugodišta.

Dražena Mršić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Prijedor, navela je da je nastava počela u skladu sa školskim kalendarom, u svih 19 škola sa nivoa regije.

“Učenici na nastavu idu sve do 29. aprila, kada počinje proljetni raspust koji će trajati do 3. maja. Učenici završnih i maturskih odjeljenja s nastavom u drugom polugodištu prestaju 14. maja, a svi ostali 11. juna”, rekla je Mršićeva.

Iz Policijske uprave Prijedor pozivaju vozače na oprez zbog povratka učenika u škole. Ova sedmica je u znaku Svetosavlja i školske slave, Svetog Save. Svetosavska akademija u Prijedoru biće održana u petak, 26. januara, a dan kasnije biće održan Svetosavski dobrotvorni bal. Nastavu u Republici Srpskoj pohađa 82.983 učenika u osnovnim školama i 34.610 srednjoškolaca.

Izvor: kozarski