Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor prisustvovao je danas uvođenju izvođača radova “Niskogradnja Marjanović” d.o.o Prijedor u posao ” Dogradnja kanalizacione mreže u naselju Janjića pumpa” , gdje će se izgraditi kanalizaciona mreža na dva kraka ( Krupska i Kanalska ulica), ukupne dužine 220 metara.

Na navedenu kanalizacionu mrežu će biti priključeno oko 35 domaćinstava. Ukupna vrijednost projekta iznosi 46.800,00 KM, od čega Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije RS finansira 31.100,00KM, a Grad Prijedor sufinansira iznos od 15.700,00 KM.
Naselje “Janjića pumpa” formirano je 2002.godine, te do danas nema završenu kanalizacionu mrežu. U naselje ima oko 380 domaćinstava , koja se prostiru na površini od cca 41 hektara. Izgradnjom kanalizacije predviđene ovim projektom bi omogućila priključak dodatnih 35 domaćinstava koji trenutno koriste improvizovane septičke jame ili im je kanalizacija svedena u otvorene oborinske kanale. Skoro svako od tih domaćinstava koristi bunare za pitku vodu koje ovakav način odvodnje fekalija dodatno ugrožava. Navedeni krakovi se nalaze uz oborinske kanale pa bi izgradnjom predložene kanalizacije u velikoj mjeri doprinjeli u pročišćavanju kanala i eliminisanju neugodnih mirisa te omogućiti čistija i zdravija okolina za mještane.

Izvor: prijedorgrad