Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu preminula je u 26. godini doktorka Alma Suljić, koja se liječila nakon teških povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Sarajevu 26. maja.

Ona je sa prijateljicama zadobila teške povrede u petak naveče 26. maja na Marijin Dvoru u Sarajevu kad ih je automobilom udario Armin Berberović.

Proteklih nekoliko sedmica bila u kritičnom stanju i pod budnim nadzorom ljekara na KCUS, ali kako se saznajemo, nažalost nije uspjela izdržati nakon fatalnih povreda koje joj je automobilom nanio Berberović te je sinoć preminula.

Alma Suljić je Sarajka, a radila je u Domu zdravlja u Zenici.

Kolektiv JU „Dom zdravlja“ Zenica jutros se oprostio od Alme Suljić koja je preminula sinoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nekoliko sedmica nakon što je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na Marindvoru.

Sa velikom tugom, menadžment i radnici JU „Dom zdravlja“ Zenica upućuju posljednji pozdrav dr Almi Suljić i iskreno saučešće njenoj porodici.

 

Doktorka Alma Suljić radila je u Službi za zdravstvenu zaštitu djece i njen prerani i tragični odlazak veliki je gubitak za JU „Dom zdravlja“ Zenica i za pacijente, navedeno je u objavi JU Dom zdravlja Zenica.

– Struktura Crvenog krsta Federacije BiH sa velikom tugom upućuje posljednje pozdrave našoj Almi, doktorki, humanisti, kapitenu i dugogodišnjoj volonterki Crvenog krsta. Porodici izražavamo iskreno saučešće. Draga Alma, zauvijek ostaćeš u našim srcima. Pamtićemo te po iskrenom osmijehu i dobru jer takva si i bila”,napisao je Crveni krst FBiH.

Podsjećamo, Alma Suljić bila je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kada je Armin Berberović udario automobilom nju i još dvije djevojke. Na mjestu nesreće smrtno je stradala doktorica Azra Spahić, a treća djevojka zadobila je lakše povrede.

Izvor: Srpskainfo