Narodna skupština donosi zakone i svi građani trebaju da ih poštiju, a ne odluke nepriznatog visokog predstavnika – rekao je Igor Žunić, šef kluba poslanika SNSD u NSRS.

Žunić je reagujući na posljednje odluke Krisijana Šmita napomenuo da u BiH ne postoji visoki predstavnik, jer je izabran nelegalno i nelegitimno i to je činjenica.

– Imamo pravo za zaštitimo ustavni poredak. Srpska je donijela dobra i kavalitetna rješenja. Moramo da budemo jedinstveni i to je najbolji odgovor Republike Srspke na Šmitove doluke – poručio je Žunić gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

Istakao je da u BiH postoji ozbinjan protektorat, koji je podržan od strane bošnjačke politike, a ona je, navodi Žunić, najveći gubitnik u svemu ovome.

– Siguran sam da većina poslanika NSRS, ako i veliki broj građana protiv odluka Kristijana Šmita – poručio je Žunić.

Podsjećamo, njemački državljanin Kristijan Šmit, koji se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, rekao je da je “odlučio da neće stupiti na snagu zakon kojim se ukida obaveza ukidanja odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku Republike Srpske i Zakon o nesprovođenju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske”.

On je dodao da će izmijeniti i Krivični zakon BiH tako što će se radnje kojima se, kako kaže, narušava ustavni poredak BiH tretirati kao krivično djelo.

Autor: RTRS