U proteklih nekoliko dana evidentno je povećanje potrošnje vode od strane stanovništva, što je i razumljivo imajući u vidu visoke temperature  i povećan broj stanovnika u ovom periodu godine. Međutim, masovna neracionalna potrošnja vode, kao što je zalijevanje poljoprivrednih usjeva, pranje površina i slično, u ovim uslovima može prouzrokovati nedostatak vode za snabdijevanje jednog dijela naših potrošača.

„Vodovod Prijedor, u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja u Prijedoru, vrši redovnu kontrolu kvaliteta vode u centralnom gradskom vodovodu, u lokalnom vodovodu Donja Dragotinja i u vodovodnom sistemu Crno vrelo. Sve analize pokazuju da je voda zdravstveno ispravna i dobrog kvaliteta.

Ovim putem apelujemo na naše potrošače da vodu koriste savjesno i racionalno, kako bismo u ovom kriznom periodu obezbijedili vodu za sve naše sugrađane. Nesavjesne potrošače upozoravamo da se ne upuštaju u nedozvoljene radnje neovlaštene potrošnje vode i da u takvim slučajevima slijede kazne koje iznose i po nekoliko stotina KM.

prijedor24h