Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da niko ne može da ospori činjenicu da je igranje za određeni klub i reprezentaciju pitanje i emocije, naglasivši da je zato predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić u pravu i da ne može biti dovedeno u pitanje njegovo opredjeljenje da se veže za srpsku državu.

“Njegov lični izbor je kako će da vaspitava i obrazuje svoju djecu, kao i opredjeljenje da se veže za srpsku državu i to ne može biti dovedeno u pitanje. Znam da su njegovi sinovi dobri momci. U kojem klubu i za koju reprezentaciju će igrati njihov je izbor. Zato je Stevandić u pravu i treba podržati njihovu želju i ljubav da igraju za Srbiju”, naveo je Dodik na Twitteru.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ranije je na Twitteru objavio da je Srđan Stevandić odbio da igra (i kapitensku traku) za reprezentaciju BiH.

Nakon toga su federalni mediji prenijeli da je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković rekao da žali predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića koji “živi u BiH, a sanja Srbiju”.

Izvor: SRNA/ATV