epa10227278 Guelor Kanga (2-R) of Red Star celebrates with teammates after scoring the 1-0 lead from penalty spot during the UEFA Europa League group H soccer match between Red Star Belgrade and Ferencvaros Budapest in Belgrade, Serbia, 06 October 2022. EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Crvena zvezda nakon 27 minuta igre u Beogradu već vodi sa 5:0 protiv Fjorentine.

Crvena zvezda odmerava snagu sa italijanskom Fjorentinom u okviru generalne probe pred početak prvenstva u srijedu, 26. jula.

Utakmicu možete da pratite uživo na portalu Srpskainfo.

34’ Još jedna šansa za Zvezdu. Olanjinka je pobjegao i izbio sam pred Teraćijana, ali je šutirao pravo u golmana Viole. U nastavku akcije ni Mitrović nije uspio da pogodi.

30’ Sjajni Glazer. Dominiraju napadači Zvezde, ali i Glazer za sada brani fenomenalno. Zaustavio je Izraelac nekoliko opasnih pokušaja Viole i sačuvao svoju mrežu.

27’ GOOOOOL! Puče petarda na Marakani! Zvezda vodi sa 5:0, golom Osmana Bukarija iz penala koji je sam iznudio. Pobjegao je brzonogi Ganijac odbrani Viole, dobio pravovremeni pas od Krasoa, a zatim pao u duelu s Teraćijanom. Namjestio je loptu na “kreč” i rutinski pogodio.

23’ GOOOOOL! Zvezda dolazi do 4:0, ponovo je strijelac Olanjinka. Ivanić je centrirao u padu s desne strane na drugu stativu, Mitrović nije dobro zahvatio loptu, ali se ispostavilo da je time samo asistirao Olanjinki, koji je iz peterca realizovao zicer i donio crveno-bijelima nevjerovatnu prednost.

21’ Član Serije A je daleko od početka svoje sezone, ali je pristao da dođe u Beograd na spektakl na stadionu “Rajko Mitić”.

20’ Nova šansa za Violu. Poslije pasa kroz sredinu, Kangva je praktično asistirao Mandragori, ovaj šutirao iz šesnaesterca direktno u Glazera.

17’ Nešto i od Fjorentine. Uspjeli su Italijani da se “opasulje” poslije nestvarnog početka meča i zaostatka od 3:0. Biragi je iz slobodnog udarca poslao nezgodnu loptu, Glazer ju je izbacio u korner.

14’ GOOOOOL! Zvezda vodi sa 3:0, pogodio je Mirko Ivanić. Lopta je stigla do Olanjinke na lijevoj strani, ovaj proigrao Ivanića, koji je sa 15 metara iz okreta poslao loptu u bliži ugao. Nestvaran početak Zvezde. 

13’ Umalo 3:0! Poslije prodora i centaršuta Bukarija, Kangva je sa sedam, osam metara šutirao malo preko prečke.

11’ GOOOOOL! Zvezda vodi sa 2:0, sada je strijelac Žan-Filip Kraso! Mirko Ivanić je povukao loptu kroz sredinu, zatim u šesanestercu proigrao Krasoa, koji je slabijom desnom nogom savladao nemoćnog Teraćijana. Start iz snova za crveno-bijele.

9’ GOOOOOL! Crvena zvezda vodi sa 1:0, strijelac je Piter Olanjinka. Ponovo je visok presing urodio plodom; Olajinka je oduzeo loptu neopreznom Martinesu Kvarti, izbio sam pred gol i iz prve pogodio mrežu.

7’ Prvi pokušaj na meču. Poslije centaršuta Krasoa, lopta se odbila do Kangve, koji je sa ivice šesnaesterca šutirao iz prve malo pored stative.

3’ Visok presing Zvezde. Bez obzira na to što je prekoputa snažan rival, crveno-bijeli ne odustaju od svog stila igre koji propagira Barak Bahar. Od starta su izašli visoko, pritisli rivala i ne dozvoljavaju mu da razvije akciju iz posljednje linije.

Izvor: Srpskainfo