Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je sve što je dogovoreno na sastanku sa liderima stranaka koje učestvuju u vlasti na zajedničkom nivou urađeno u korist dodatnog pozicioniranja Srpske.

Moj politički cilj je dejtonska pozicija Republike Srpske, ono što u Dejtonu i Ustavu piše, a ono što su nam visoki predstavnici nametnuli mora da bude ponovo razmatrano, uređeno i dovedeno u okvire Ustava -napisao je Dodik na Instagramu.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je protekle sedmice razgovarao na Hvaru sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, koji mu je na sastanku potvrdio da Hrvatska podržava dogovor legitimnih političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH koji obezbjeđuje njihovu ravnopravnost u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

Dodik je naveo da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem protekle sedmice prisustvovao pokaznom gađanju pripadnika Vojske Srbije na vojnom poligonu Pasuljanske livade.

Predsjednik Srpske je protekle sedmice u Beču bodrio fudbalere “Borca”, koji su izgubili 1:0 od “Austrije” u drugom kolu kvalifikacija za fudbalsku Ligu konferencija, ali su, kako je naveo, pokazali dobru igru.

– Nadam se da ćemo nakon revanš utakmice u Banjaluci slaviti pobjedu – dodao je Dodik.

Autor: SRNA/Srpskainfo