U Prijedoru će u petak, 4. avgusta, u većem dijelu grada privremeno biti obustavljen saobraćaj, zabranjen parking i ograničen rad ugostiteljskih i drugih objekata zbog održavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u Pogromu “Oluja”.
Obustava saobraćaja i zabrana parkinga, kao i rad ugostiteljskih i drugih objekata biće na snazi od 14.00 do 22.00 časa, saopšteno je iz Gradske uprave.

Privremeno se zabranjuje rad svih pravnih lica i preduzetnika u ulicama Kralja Petra Prvog Oslobodioca, Branislava Nušića, Akademika Jovana Raškovića, Zanatskoj, te ulicama Vožda Karađorđa, Majora Milana Tepića i Miloša Obrenovića, kao i tržnog centra “Patrija”.

Točenje alkohola u tom periodu biće zabranjeno u ugostiteljskim objektima u ulicama Petra Petrovića NJegoša, Kralja Aleksandra, Prote Mateje Nenadovića, u Solunskoj, Vuka Karadžića, Nikole Pašića, Kralja Petra Prvog Oslobodioca, Uskočkoj, Svetosavskoj, Miloša Obilića, Ahmeta Babića, Muharema Suljanovića, Žarka Zgonjanina, Meše Selimovića, Vidovdanskoj i Miloša Obrenovića.

Obustava saobraćaja i zabrana parkiranja biće na snazi u ulicama Akademika Jovana Raškovića, Vidovdanskoj ulici, te u ulicama Branislava Nušića, Meše Selimovića, Oslobodilaca Prijedora, Majora Milana Tepića, Vožda Karađorđa, Miloša Obrenovića, Zanatskoj, Nikole Pašića i Kralja Petra Prvog Oslobodioca.

Parkiranje neće biti moguće ni na pakrinzima iza “Patrije”, kod socijalnog, stadiona, tržnog centra “Robot”, Osnovne škole “Desanka Maksimović”, u Zanatskoj ulici, kod dvorane “Mladost” i u Ulici majora Milana Tepića.

Obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u Pogromu “Oluja” biće održano u Prijedoru u petak, 4. avgusta u 19.00 časova, na Trgu majora Zorana Karlice u prisustvu visokih zvaničnika Srpske i Srbije.

Izvor: SRNA/Srpskainfo