Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske pozvalo je zainteresovana lica koja će u petak, 4. avgusta, u Prijedoru prisustvovati obilježavanja Dana sjećanja na Pogrom Srba u “Oluji”, da se pridržavaju mjera protokola za organizovani dolazak na mjesto obilježavanja kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoji.

Autoprevoznici, koji obavljaju organizovani prevoz građana na obilježavanje u Prijedor, treba da autobuse vidno numerišu sa naznakom lokalne zajednice iz koje dolaze, saopšteno je iz ovog ministarstva.

U saopštenju se navodi da je vrijeme dolaska autobusa u zonu parkiranja najkasnije do 17.00 časova, a automobila najkasnije do 18.00 časova.

Pravac kretanja je magistralni put Banjaluka-Prijedor-Novi Grad, isključenje na nadvožnjaku Raškovac /800 metara od kružnog toka na ulazu u Prijedor/, a saobraćaj će regulisati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

– Molimo građane koji dolaze na obilježavanje da se pridržavaju navedenih satnica i pravaca kretanja kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoji i kako bi na dostojanstven način obilježili ovaj važan istorijski događaj – poručuju iz Ministarstva.

Dan sjećanja na Pogrom Srba u “Oluji” biće obilježen u petak, u Prijedoru, na Trgu majora Zorana Karlice, sa početkom u 19.00 časova, u organizaciji odbora vlada Republike Srpske i Srbije za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Autor: RTRS