U Republici Srpskoj se naredna tri dana očekuje pretežno sunčano i prijatno vrijeme, a već sutra će doći do postepene stabilizacije vremena uz više sunčanih intervala, promjenljivu oblačnost i toplije vrijeme, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će biti minimalna temperatura vazduha od 10 na zapadu do 16 na jugu, u višim predjelima od šest stepeni, a maksimalna temperatura od 24 do 30, u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusova.

U srijedu, 9. avgusta, će biti pretežno sunčano i prijatno toplo vrijeme uz promjenljivu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha biće od devet do 15 na jugu, u višim predjelima od pet stepeni, a maksimalna temperatura od 25 do 31, u višim predjelima od 19 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 10. avgusta, biće pretežno sunčano i prijatno toplo vrijeme, a poslije podne i uveče očekuje se prolazna oblačnost od zapada ka istoku i uglavnom suvo.

Minimalna temperatura vazduha biće od 11 do 19 na jugu, u višim predjelima od devet stepeni, a maksimalna temperatura od 26 do 32, u višim predjelima od 21 stepen Celzijusov.

Prema prognozi vremena, danas će od sredine dana biti nestabilno i promjenljivo vrijeme uz dnevni razvoj oblačnosti zbog čega će lokalno biti kiše i pljuskova sa grmljavinom, koji će biti češći i izraženiji u centralnim i istočnim predjelima. Uveče će padavine postepeno prestati u većini krajeva uz djelimično razvedravanje.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernih pravaca.

Maksimalna temperatura vazduha danas će biti od 21 do 27, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo