Festival domaćih proizvoda “Potkozarje fest” koji je večeras otvoren u Prijedoru okupio je više od 20 izlagača iz svih krajeva Republike Srpske. Posjetioci mogu da uživaju u domaćoj hrani, piću, te raznim rukotvorinama.

Jedan od zanimljivijih štandova je “Carska ljeska”, na kojem se mogu pronaći razni proizvodi od lješnjaka, upakovani na izuzetno interesantan i dekorativan način.

“Mi smo sa proizvodnjom lješnjaka počeli prije devet godina, a prije tri godine napravili smo brend i ušli u sve specijalizovane radnje na teritoriji Republike Srpske. Ima nas i u Sarajevu i u Širokom Brijegu. Naši proizvodi su pakovani u veoma fina grafički dizajnirana pakovanja. Zamišljena su kao poklon pakovanja”, rekla je Dijana Subotić, vlasnik Poljoprivrednog gazdinstva “Subotić” iz Gradiške.

Cilj manifestacije je promocija domaćih proizvoda, kaže Dijana Aramanda, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Prijedor.

“Cilj je da se svi posjetioci upoznaju s tim šta je to autohtono što se nudi u Potkozarju i svakako da podržimo rast i razvoj lokalne ekonomije i malih preduzetnika”, dodala je ona.

“Potkozarje fest” podržala je i Gradska uprava. Ovo je, kažu, jedan od vidova podrške malih proizvođačima.

“Nastavićemo to da radimo i dalje. Osmislili smo čitav niz podsticaja, kako bi došli do novih malih i mikro preduzeća, koji bi ušli u Potkozarsku kuću”, istakao je Rade Rosić, načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo.

Pomenuta manifestacija prvi put se održava u našem gradu i dio je “Prijedorskog ljeta 2023”.

Izvor: kozarski