Udruženje “ŠA fest” iz Prijedora saopštilo je danas da je prvu stipendiju dodijelilo Dajani Nedić iz Kotor Varoša, studentkinji četvrte godine Akademije likovnih umjetnosti u Banjaluci.


“Nakon nimalo jednostavnog zadatka koji je imala komisija za izbor stipendiste, Udruženje `ŠA fest` donijelo je odluku da prvu stipendiju Fonda “Dalibor Popović Mikša” dodijeli upravo Dajani Nedić koja je svojim radom, društvenim zalaganjem i drugim potrebnim kriterijumima konkursa, bila ispred ostalih kandidata”, navodi se u saopštenju.

Konkurs za za dodjelu stipendije za koju mogu konkurisati studenti likovnih umjetnosti, a koja iznosi 200 KM mjesečno tokom devet mjeseci tekuće akademske godine, Udruženje “ŠA fest” objavilo je 1. novembra i bio je otvoren 15 dana.

“Čestitamo našoj prvoj stipendistkinji i nadamo se da ćemo u narednim godinama imati još više mogućnosti da podržimo umjetnost i one koji se njom bave”, poručuju iz ovog udruženja.

“ŠA fest” je memorijalni festival posvećen prerano preminulom muzičaru i umjetniku Daliboru Popoviću Mikši i održava se u Prijedoru svakog avgusta.

Agencije/prijedor24h