epa10822367 Novak Djokovic of Serbia plays tennis with a spatula as a racket with Dude Perfect, an American sports entertainment group, during Arthur Ashe Kids' Day at Arthur Ashe Stadium in the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 26 August 2023. The US Open runs from 28 August through 10 September. EPA-EFE/SARAH YENESEL

Srpski teniser Novak Đoković nada se još jednom epskom susretu sa Karlosom Alkarasom, što bi značilo da očekuje ulazak u finale US opena koji počinje danas.

Vlasnik 23 grend slem krune u pohod na 24. kreće protiv Aleksandra Milera u noći između ponedjeljka i utorka.

Posljednji grend slem u godini je pred nama, a navijači već sa uzbuđenjem pričaju o potencijalnom finalu između Đokovića Alkarasa.

Srbin i Španac su odigrali tri uzbudljiva meča ove sezone – Novak je slavio u polufinalu Rolan Garosa i finalu Sinsinatija, dok je Karlitos bio bolji u borbi za titulu na Vimbldonu. Đoković se jednom prilikom našalio da će se sa mlađanim Alkarasom nadmetati narednih 10 godina.

– Nisam baš siguran u to, ali pokušaću da igram na visokom nivou što je duže moguće. U kratkom roku smo odigrali tri nevjerovatna meča, bili su to fizički naporni i zahtjevni, ali veoma uzbudljivi i tijesni dueli. Navijači žele da vide rivalstvo, žele da vide kako se najbolji igrači na svijetu bore. Nadamo se da ćemo im dati još jedan meč ovde u Njujorku – rekao je Đoković.

US open je poznat po svojoj fantastičnoj atmosferi – stadion „Artur Eš“ prima više od 23.000 gledalaca. Zato se Đoković raduje povratku u Njujork poslije dvije godine.

– Očekujem sjajnu energiju, sjajnu atmosferu, jer to je ono što sam doživljavao u Njujorku svih ovih godina. Prošle su dvije godine otkako sam posljednji put igrao ovdje. To je najveći stadion koji imamo u našem sportu – noćne sesije su najglasnije. Uzbuđen sam – dodao je Novak.

Izvor: Srpskainfo