Patriotski orijentisane i rodoljubive organizacije civilnog društva Republike Srpske, u prvom redu omladinske, studentske, boračke, naučne i kulturno-sportske organizacije kojima su otadžbina i zavjet predaka na prvom mjestu, u cijelosti se ograđuju od, kako su saopštili, najnovije izdaje Srpske koju čini opozicija sa svojim partijskim prvacima, pojedini mediji i “soroševske” nevladine organizacije sa sjedištem u Banjaluci sastajući se sa visokorangiranim britanskim diplomatom Unom Rajan, vođom tima u Kancelariji za inostrane i poslove Komonvelta.

Naveli su da će Rajan u Banjaluci boraviti dva dana.

– Naredna dva dana Una Rajan, zaposlenica u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije, u Odjeljenju za Zapadni Balkan, i vođa tima za BiH, boraviće u Banjaluci kako bi srpskim izdajnicima koji ruše Republiku Srpsku dodijelila nove zadatke, a time i novu novčanu tranšu – ističe se u pismu.

Naglasali su da javnost i ovaj put svjedoči “izdaji Republike Srpske od onih koji se navodno zalažu za slobodu medija, govora i izražavanja i plejadu drugih univerzalnih ljudskih prava”.

– Sa očiglednom namjerom da što više nanesu štete Republici Srpskoj i njenim instuticijama. Legitimne omladinske, studentske, boračke, kulturno-sportske, naučne i druge organizacije civilnog društva Republike Srpske, koje njeguju patriotska osjećanja prema zavjetu predaka i njeguju ono što su nam oni ostavili u nasljeđe, pozivaju građane Republike Srpske da dobro “otvore oči”, a opozicione prvake i “soroševske organizacije” da polože račune narodu i daju odgovor kolika je cijena izdaje Republike Srpske – navodi se u zajedničkom pismu.

Autor: RTRS