U prve oficirske činove Vojske Srbije biće promovisano 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije. Vojnu akademiju završava 148 kadeta i kadetkinja, među kojima je 10 kadeta iz Oružanih snaga BiH i dva kadeta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kadet stariji vodnik Zorana Kukrić iz Policijske uprave Gradiška i Јovan Košarac kadet, stariji vodnik iz Policijske uprave Foča završavaju četverogodišnje školovanje na Vojnoj akademiji i vraćaju se u svoje matične uprave u Republici Srpskoj gdje će stažirati u zvanju mlađeg inspektora.

Srpski narod već vijekovima gaji bogatu tradiciju i dugu istoriju, samim tim izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što mi je pružena prilika da nastavim koracima svojih predaka – istakao je Kukrić.

Јovan Košarac, kaže da su emocije veoma jake.

– Emocije su veoma intenzivne, ali osjećaj ponosa u ovom momentu je najintenziviji. Takođe rade emocije što se rastajemo sa kolegama, dijelili smo sve zajedno. Tuge i radosti i sve momente koje smo preživjeli kako u teoretskim oblicima nastave tako u posebnim oblicima nastave, terenima – naglasio je Košarac.

Autor: RTRS