Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD, Milorad Dodik, na svom X nalogu (bivši Tviter) objavio je citat čuvenog ruskog književnika Sergeja Dovlatova, kojim se, indirektno obratio narodnom poslaniku i lideru Liste “Za pravdu i red” Nebojši Vukanoviću.

Birajući između budale i pokvarenjaka, htio-ne htio, se zamisliš. Zamisliš se i izabereš pokvarenjaka. U postupcima pokvarenjaka postoji određeni egoistički rezon. Postoji sebična i podla logika. Postoji zdrav smisao. Njegovi postupci su predvidljivi. Odnosno, protiv pokvarenjaka se može i treba se boriti… Sa budalom je sve drugačije. Njegovi postupci su nepredvidljivi, haotični, nelogični – naveo je Dodik.

Dodao je kako “budale obitavaju u mutnom, uskovitlanom haosu”.

– Ne podliježu zakonima gravitacije. Imaju sopstvenu biologiju, sopstvenu aritmetiku. Ni za šta ih nije briga. Besmrtni su… Nevoljno se zamisliš, birajući između budale i pokvarenjaka. Zamisliš se i ipak izabereš pokvarenjaka. Ali najstrašnije je kad je taj uz to još i budala. Ako ste pomislili da sam ovo ja napisao o Nebojši Vukanoviću, prevarili ste se. Ovo su razmišljanja Sergeja Dovlatova o budalama i pokvarenjacima – objavio je Dodik.