Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je organizovao prijem za mališane iz Dječijeg vrtića ” Radost”, a u okviru programa obilježavanja ovogodišnje Nedjelja djeteta.

Bila je ovo prilika da gradonačelnik čuje pjesmice i poruke koje su mališani pripremili , a dječija iskrenost i radost druženja i novih saznanja učinili su da ovo bude još jedno nezaboravno druženje gradonačelnika sa najmlađim Prijedorčanima.
Mališani su gradonačelniku uručili i pozivnicu za maskenbal odnosno tradicionalni defile gradskim ulicama koji će biti održan u petak sa početkom u 10 časova.
Iz kabineta gradonačelnika , kao organizatora niza manifestacija povodom Nedjelje djetata, upućen je poziv svim mališanima našeg grada da isprate i druge događaje. Već sutra u Galeriji “Sreten Stojanović” biće održana jednodnevna radionica za male umjetnike pod nazivom “Kako nastaje umjetničko djelo”. Radionica počinje u 12 časova, a vodiće je akademski slikar Boris Eremić.

Istog dana, u 18 časova, Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” prirediće “Čajanku uz bajke” za prijedorske mališane. “Čajanka” u Gradskoj čitaonici počinje u 18 časova. Za srijedu su najavljene zabavno-kreativne aktivnosti “Moj crtež, moj svijet”. Na platou ispred Gradske uprave Prijedor crtaće djeca iz vrtića “Radost” i “Miki i Mini”, sa početkom u 10 časova. U četvrtak, 5. oktobra, u Pozorištu Prijedor biće održan Karneval zabave. U 17 časova počeće čitaonice i pričaonice, kreativne radionice sa mališanima, sve to u holu pozorišta, dok će u 18 časova uslijediti muzičko-edukativni interaktivni program sa prijedorskim glumcima.
” Drugarstvo čuvajmo , ljubav njegujmo ” moto je pod kojim se obilježava ovogodišnja Nedjelja djeteta od 2. do 8. oktobra.

Izvor: prijedorgrad