Јedinica Žandarmerije MUP-a Republike Srpske ušla je u kuću osumnjičenog u Gradišci, koji je nakon toga i uhapšen u velikoj akciji kodnog naziva “Galerija”.

RTRS je u posjedu video snimka ulaska u kuću jednog od osumnjičenih.

Podsjećamo, deset osoba je uhapšeno u polcijskoj akciji kodnog naziva “Galerija”.

Uhapšeni su S.L, S.D, M.R, O.Š, D.T, N.Ј, Ј.K, A.G, N.Đ i M.G, svi iz Gradiške.

Na osnovu naredbe Okružnog suda u Banjaluci, izvršen je pretres kuća i pratećih objekata na više lokacija u Gradišci koje koriste osumnjičeni, kao i putničkih vozila.

– Tom prilikom je pronađeno i oduzeto opojna droga koja svojim izgledom asocira na kokain 27,78 grama, spid 400,50 grama, određena količina tableta ekstazi, skank, vatreno oružje, provalnički profesionalni alat, određena količina novca, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz – precizirala je portparolka Policijske uprave Gradiška Slobodanka Subotić.

Lica se sumnjiče da su počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga, te će nakon završene kriminalističke obrade biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka na dalje postupanje.

Akciju sprovode policijski službenici PU Gradiška, PU Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Јedinica Žandarmerije.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Autor: RTRS